Mi kell a babának?

Babakelengye, listák, ötletek, gyakorlati tanácsok és takarékos tippek a baba első három évére

Ez megy most a BeBun

Nincs megjeleníthető elem

Praktikus és kevésbé praktikus ruhadarabok újszülötteknek

2010.06.24. 10:34 - Heni a BeBuról

Címkék: babaruha rugdalózó kényelmetlen babaruha kényelmes babaruha

    Egy ideje divatba jöttek a felnőttes babaruhák. Menő farmerek, vastag pulcsik, kötényruhák, díszes rátétes kabátkák és szőrmebunda újszülötteknek. Ezek elsősorban a gyanútlan és naív kezdő szülőket és kétségbeesetten ajándékért rohangáló rokonokat és barátokat célozzák meg, de valójában a legkevésbé praktikus ruhadarabok egy újszülött számára.

A baba az első hetekben, hónapokban még olyan sok időt tölt alvással, hogy nincs értelme minden alvás előtt átöltöztetni, így mindenképpen javasolt, hogy kényelmes ruhában legyen egész nap - farmernadrágban aludni még felnőttként sem kényelmes, pláne egy kéthetesnek! Bőven lesz még ideje látványos ruhákat hordani, az első időszakban pedig - valljuk be - csak a fényképezés és a vendégek kedvéért öltöztetjük ki a picit. Szerintem egyébként a klsszikus babaruhák sokkal jobban állnak a kicsiknek, mint a "minifelnőtt"- jelmezek. Emlékeim szerint Jools Oliver (Jamie Oliver felesége) is azt írta Minusz kilenctől tizenkettőig c. könyvében, hogy az első fél évükben csupa fehér puha rugdalózót adott a lányaira - úgy látszik még a celebvilágban is van, aki osztja véleményemet:-)

  

Mielőtt megvennél valamit, gondold végig hogy fogod tudni benne tisztába tenni.

ne vegyél olyat csecsemőnek, ami csak a fején nyílik, hátul gombolódik.

Már járó gyereknek ne vegyél lába között patentos nadrágot, könnyen kipatentolódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mikellababanak.blog.hu/api/trackback/id/tr862105312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.01. 14:16:06

Teljesen igazad van! Anyu gyerekorvos, öt gyermek anyja és tisztára ki van akadva, hogy manapság mit adnak a picibabákra. A farmertől rohamot kap :)

movaja · http://keresztelo.blog.hu 2010.07.26. 10:27:22

Én is egyetértek veled! Az első pár hónapban a rugi + body párost használtam mindhárom gyerkőcnél. Volt aki furcsán nézett rám emiatt és "maradinak" tartott, de nekem a gyerkőcök kényelme volt a legfontosabb.


süti beállítások módosítása