Mi kell a babának?

Babakelengye, listák, ötletek, gyakorlati tanácsok és takarékos tippek a baba első három évére

Ez megy most a BeBun

Nincs megjeleníthető elem

Babaruházat: body

2010.06.20. 16:42 - Heni a BeBuról

Címkék: tesco body babakelengye babaruha

Az első hat hónapban alapvetően leginkább bodykra és rugdalózókra lesz szükséged, legalábbis ezek a legkényelmesebbek mindkettőtök számára, így érdemes ezekből bespájzolni. Ha csak nem született nagyon kis súllyal a babád, a 3-6 hónapos méretből vegyél bővebben, nyugodtan ráadhatod egy-két hónapos korában is.

 

Hogy miből hány darabot érdemes beszerezni, az több tényező függvénye:

  • milyen gyakran tervezel mosni. Ha nem zavar, hogy naponta elindítod a mosógépet és esetleg szárítógéped is van, akkor jóval kevesebb (kb. 6 db body és 4 db rugdalózó) is elég lehet. Átlagos háztartást számítva viszont (2-3 naponta mosás, 1 nap szárítás) érdemes több darabot is beszerezni.

  • Anyatejes vagy tápszeres a kis trónörökös. Az anyatejes széklet jóval hígabb és gyakoribb, így előfordulhat, hogy a legdrágább pelenka mellett is naponta 3-4szer történik baleset, míg a tápszeres babáknál ez kevésbé jellemző.

 

A body alapvetően alsóruházat, de nadrággal, rugdalozóval kombinálva vagy a nyári melegben önmagában is hordható. Létezik ujjatlan, rövidujjas és hosszú ujjú kivitelben. A nyakkivágása jellemzően átlapolós a könnyebb felvétel érdekében, de lehet kapni patentos vagy gombos záródással is. Anyaga többnyire pamut, de télen praktikus a puha plüss anyagból készült változat is.

 

Hány darabra lehet szükséged:

 

Az első hónapokban anyatejes babánál én javaslom 10-14 db beszerzését. Egy-egy body nem túl drága, csomagban is árulják, így akár 300 Ft/db áron is beszerezhető (pl. Tesco – de én vettem már 7 db-ot is 810 Ft-ért a Tescoban). Jó, ha van egy-két szebb, elegánsabb darab is az ünnepi alkalmakra. Hosszú ujjúból 3-4 db-ra lesz szükséged, a többi legyen inkább rövid ujjú vagy ujjatlan. A hidegebb hónapokra inkább az ujjatlan vagy rövid ujjú bodykat javaslom alulra, mert a hosszú ujjúra sokszor nehéz még egy hosszú ujjú felsőt ráhúzni.

Mivel alsóruházat, különösebb bepiszkolódás nélkül is érdemes legalább naponta váltani.

 

Árak:

használtan: 100-300 Ft (bababörzék, Teszvesz)

olcsó kategória: 300-500 Ft (Tesco, Cora)

Középkategória: 700-900 Ft (H&M, C&A)

Drága: 1000-4000 Ft (Petit Betou), Chicco)

 

Éppen most - tipp:

A héten 50-70%-os ruházati akció van a Tescoban, érdemes körülnézni, nyári és őszi ruhákat is láttam remek akcióban. Ilyenkor praktikus megvásárolni az alapruhákat, mint pl. bodyk, nagyon jó áron kaphatók a hármas és ötös csomagok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikellababanak.blog.hu/api/trackback/id/tr122095877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása